Velkommen!

Velkommen til HSFs utefag blogg 2011. Better to be out than in, but when you´re in why not blogg it ;-)

torsdag 3. mars 2011

Lage innlegg med en kobling til filmen din

Den mest effektive metode for å inkludere en film i innlegget ditt er å laste opp filmen til Youtube og lage en kobling til filmen inn i innlegget.


1) lag en Youtube konto (gå til Youtube og klikke på "opprett konto" og følg instruksjoner). Pass på å velge et brukenavn og passord som du ikke glemmer (god ide å sende dem til deg selv via epost - til den vanlige epostkontoen din).


2) last opp filmen til Youtube kontoen din. Du skal ha muligheit til å velge om filmen skal være "privat" eller "offentlig". Hvis bloggen din er "offentlig" kan du ikke publisere en kobling til en film som er "privat" (filmen må også være "offentlig"). Jeg anbefaler å velge at filmen er "offentlig" (det er veldig vanskelig å finne lite viste filmer på youtube derfor tror jeg at bare de som du gir linken til skal få se filmen din ;-). Pass på å lage en tittel og stikkord til filmen som er lett å huske.


3) Det tar noen timer etter filmen er lastet opp til youtubekontoen din før den vises på youtube. Av og til tar det 1-2 dager. Når du klarer å vise filmen din på youtube da er filmen klar til å bli vist i bloggen din. Gå til bloggen din. Klikk på "nytt innlegg". Klikk på det bildet som ser ut som en svart filmklippboks (står ved siden av "bilde" boks, som står ved siden av "kobling"). Følg instruksjoner som vises.


4) Husk å skrive en tittel til filmen inn i innlegget sitt "tittel" boks (og/eller beskrivelse)


5) klikk på "publiser innlegg".

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar